Ondersteuning door vrijwilligers

Heeft u interesse in anderen ontmoeten of in een maatje? Heeft u behoefte aan een luisterend oor na partnerverlies? Of wilt u in gesprek gaan rondom levensvragen? Als uw vraag vooral gericht is op contact en aandacht kunnen speciaal opgeleide vrijwilligers, die gecoacht worden door twee geestelijk verzorgers, dit bieden. Zij kunnen ook vervolgzorg bieden die aansluit op de gesprekken die u met een geestelijk verzorger heeft gehad. 

U kunt een kennismakingsgesprek aanvragen bij de plaatselijke welzijnsorganisatie. Voor de gemeente Voorst is dit Judith Zietsma telnr. 06-19772295 van Mens en Welzijn Voorst. Voor de gemeente Apeldoorn is dit Hetty van der Veen, telnr. 055- 5295520 van de Kap. Tijdens de kennismaking worden uw wensen en de mogelijkheden in uw regio besproken.

Ontmoetingsplekken

Apeldoorn heeft in alle wijken één of meerdere ontmoetingsplekken. Hier kunt u terecht voor activiteiten en ontmoeting. Als u behoefte heeft aan een praatje of een kopje koffie bijvoorbeeld. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten voor buurtbewoners en voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. U bent van harte welkom!